• 欢迎访问MBA网、中国MBA网!本站为考生提供MBA联考信息服务,网站信息供学习交流使用,非政府官方网站,官方信息以中国研究生招生信息网https://yz.chsi.com.cn/为准。
    MBA百科:
    MBA系统:
    当前位置:主页 > 备考资料 > 历年真题 > 文章正文

    2020考研英语二真题答案及解析:Section Ⅱ Text 4

    时间:2021-01-05 17:16来源:MBA网

    Section Ⅱ Reading Comprehension Part A Directions: Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on the ANSWER SHEET. (40 points) Text4 Now that members of Generation Z are

      Section Ⅱ Reading Comprehension

      Part A

      Directions:

      Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on the ANSWER SHEET. (40 points)

      Text4

      Now that members of Generation Z are graduating college this springthe most commonly-accepted definition says this generation was bom after 1995, give or take a year-the attention has been rising steadily in recent weeks. GenZs are about to hit the streets looking for work in a labor market that's tighter than it's been in decades. And employers are planning on hiring about 17 percent more new graduates for jobs in the U.S. this year than last, according to a survey conducted by the National Association of Colleges and Employers. Everybody wants to know how the people who will soon inhabit those empty office cubicles will differ from those who came before them.

      If"entitled"is the most common adjective, fairly or not, applied to millennials (those bom between 1981 and 1995), the catchwords for Generation Z are practical and cautious. According to the career counselors and expert who study them, Generation Zs are clear-eyed, economic pragmatists. Despite graduating into the best economy in the past 50 years, Gen Zs know what an economic train wreck looks like. They were impressionable kids during the crash of 2008, when many of their parents lost their jobs or their life savings or both. They aren,'t interested in taking any chances. The booming economy seems to have done little to assuage this underlying generational sense of anxious urgency, especially for those who have college debt. College loan balances in the U.S. now stand at a record $1.5 trillion, according to the Federal Reserve.

      One survey from Accenture found that 88 percent of graduating seniors this year chose their major with a job in mind. In a 2019 survey of University of Georgia students, meanwhile, the career office found the most desirable trait in a future employer was the ability to offer secure employment (followed by professional development and training, and then inspiring purpose). Job security or stability was the second most important career goal (work-life balance was number one), followed by a sense of being dedicated to a cause or to feel good about serving the great good.

      36. Generation Zs graduating college this spring_____.

      [A] are recognized for their abilities

      [B] are in favor of job offers

      [C] are optimistic about the labor market

      [D] are drawing growing public attention

      37. Generation Zs are keenly aware_____.

      [A] what a tough economic situation is like

      [B] what their parents expect of them

      [C] how they differ from past generations

      [D] I how valuable a counselors advice is

      38. The word"assuage"(line 9, para 2)is closet in meaning to_____.

      [A]define [B]relieve [C] maintain [D] deepen

      39.It can be learned from Paragraph 3 that Generation Zs_____.

      [A] care little about their job performance

      [B] give top priority to professional training

      [C]think it hard to achieve work-Life balance

      [D] have a clear idea about their future job

      40 Michelsen thinks that compared with millennials, Generation Zs are_____.

      [A]less realistic B] less adventurous [C]more diligent [D] more generous

      答案解析

      36. 【C】are drawing growing public attention细节题。根据题干直接定位到文章根据提干第一段第一句话。信息选项中的“drawing growing public attention ”则对应到句中的“the attention has been rising steadily in recent weeks” (近几周的关注度在稳步提高)”,其中attention原词复现,rising和growing同义复现;而其他的选项则与最佳选项无缘,在定位区间中没有相应的对应信息。

      37. 【B】what a tough economic situation is like;细节题。根据题干中询问Generation Z的特点我们来到第二段。题干中的aware直接定位到第二段第四行”Gen Zs know what an economic train wreck looks like(经济列车受到重创是什么样子的)”;信息选项中的“tough economic situation ”则对应到句中的“economic train wreck ”;而其他的选项则与最佳选项无缘,在定位区间中没有相应的对应信息。

      38. 【C】relieve;猜词题。根据题干,可以定位到第九段第二句话:“The booming economy seems to have done little to assuage this underlying generational sense of anxious urgency, especially for those who have college debt”,所以解题的关键是判断”The booming economy(繁荣的经济)”和”generational sense of anxious urgency(代际焦虑)”的关系;根据常识判断,繁荣的经济可以降低求职者的焦虑;再结合上一道题我们知道,Gen Zs是务实和谨慎(practical and cautious)的一代;由此可以得出繁荣的经济并未降低求职者的焦虑,原文已有并未(have done little),选项B中的relieve(减轻)与我们的判断一致,因此答案为C。而其它的选项A define(定义),B maintain(保持),deepen(加深)和我们的判断都不一致。

      39. 【A】have a clear idea about their future jobs; 推断题。题目中明确出题段落(from Paragraph 3)。因此,第三段的第一句chose their major with a job in mind(按照自己的理想工作选择专业)和选项D have a clear idea about their future jobs(对自己的未来工作有明确认识)相符合。根据原文中的第二句话(未来雇主最重要的特性是工作的稳定性,第二位是职业发展与培训,第三位是吸引人的目标)排除答案A和B;选项C并未体现。

      40. 【B】less adventurous;细节题。题干中的compared with millennials定位到文章第二段:the catch words for Gen Zs are practical and cautious(Gen Zs的口号是务实和谨慎);由此判断出选项B不爱冒险为正确答案。其余均与原文不不符。

      MBA网,广东MBA网站为广大学员免费提供及时、准确的咨询服务,MBA,EMBA,SMBA,MBA资讯,MBA院校,MBA报考条件,MBA培训,MBA辅导,中国MBA网,MBA考试辅导,MBA新闻,为您提供国内最详尽的MBA、MBA培训、MBA资讯等咨询服务,助您求学之路平坦顺利!

      MBA网申明:

      (一)由于各方面情况的调整与变化本网提供的考试信息仅供参考,敬请以中国研究生招生信息网及院校官方公布的正式信息为准。

      (二)本网注明信息来源为其他媒体的稿件均为转载体,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如有内容与版权问题等请与本站联系。联系方式:邮件 1101281048@qq.com

    MBA提升便捷服务

    【考试时间:12月26、27日】

    MBA报名入口          MBA准考证打印系统     
    2021年12月考试辅导时间还有 02
    【请广大考生提前备考】
    院校推荐MORE+

    扫一扫了解更多MBA信息

    职业发展MORE+